NARUTO.Povestea,personajele si alte informatii

INTRODUCERE IN LUMEA LUI NARUTO

Cu mult timp in urma , o vulpe demon cu noua cozi a aparut . Cand o coada era miscata , putea secera munti si starni tsunami . Pentru a combate acest rau , oamenii au adunat ninja . Un singur ninja a sigilat monstrul in corpul unui nou nascut si a murit . Acest Ninja a fost cunoscut sub numele de Al 4-lea Hokage ... si cu moartea sa , a inchis puterile malefice ale vulpii cu noua cozi in trupul unui nou nascut ...... Numele acestui tanar copil este Naruto Uzumaki . Naruto spera ca intr-o zi va deveni si el un Hokage . Cei mai multi din satul sau il dispretuiesc si il considera o pacoste . Naruto provoaca numai scandal pentru a fi in centrul atentiei ; este ignorat deoarece satenii cred ca el este vulpea cu noua cozi . Dupa ce pica la examenul Chunin , Naruto este pacalit pentru a fura un pergament sacru pentru a deveni un Genin . Ajunge sa fie ranit grav , dar Iruka , profesorul sau , vine sa il salveze . Se intampla tocmai opusul si ajunge Iruka sa fie salvat de Naruto , si pentru asta i se da titlul de ninja oficial , de aici incepand calatoria lui pentru a ajunge Hokage .
Acţiunea urmăreşte dezvoltarea lui Naruto şi a prietenilor săi ca luptători ninja, accentuând interacţiunile dintre ei şi influenţa evenimentelor asupra personalităţii lor. Naruto găseşte doi prieteni si camarazi în Sasuke Uchiha şi Sakura Haruno, doi tineri ninja care au fost grupaţi cu el pentru a forma o echipă condusă de experimentatul profesor Kakashi Hatake.De asemenea Naruto câştigă încrederea tuturor personajelor întâlnite de-a lungul seriilor. Aceştia învaţă noi abilităţi, ajung să se cunoască reciproc şi sa cunoasca alte sate, pornind într-o călătorie ce are ca scop visul lui Naruto de a deveni Hokage al satului Konoha.

PERSONAJELE PRINCIPALE



NARUTO UZUMAKI

  • Personalitate
Al patrulea Hokage, a sigilat periculoasa Vulpe cu Nouă cozi in corpul lui Naruto cu costul propriei vieţi, lasându-l orfan.Naruto nu a fost iubit şi nu i-a fost acordată atenţie în timpul copilăriei, deoarece sătenii din Konoha s-au purtat urât cu el pentru că este containerul Vulpii cu nouă cozi.Dorind ceea ce i-a lipsit toată viaţa, visul lui Naruto este să devină Hokage, protectorul satului, sperând că îi va aduce recunoaşterea şi respectul sătenilor. Pentru a obţine acest titlu, Naruto are o determinare puternică, fiind întotdeauna încrezător că poate îndeplini orice sarcină cu uşurinţă.Eforturile lui Naruto au dat roade, pe parcursul seriei el fiind recunoscut de multe personaje că într-o zi va fi un excelent Hokage.

Determinarea lui Naruto aduce multe schimbari in personalitatea si conceptia celor din jur, astfel încat în partea a 2-a, profesorul lui, Kakashi Hatake, spune că aceasta este puterea specială a lui Naruto.După ce Gaara a fost învins de Naruto în luptă, el îşi dă seama că puterea adevărată este arătată atunci cand lupţi pentru cei dragi şi nu pentru sine. Aceste schimbări, pe care celelalte personaje le întampină, servesc ca morală pentru secvenţa din care fac parte şi treptat devin caracteristica principală a acestor caractere.

Prin abilitatea sa de a-i schimba pe ceilalţi, Naruto a dobândit prietenii care i-au lipsit în copilărie. Printre multele prietenii pe care le-a format, niciuna nu este mai puternică decât acea pe care o are cu cei doi coechipieri: Sasuke Uchiha şi Sakura Haruno. Cu Sasuke, Naruto împarte o relaţie competitiva pe care o considera ca o frăţie. Chiar dacă Sasuke îl trădeză pe Naruto şi restul Konohăi la sfârşitul părţii 1, Naruto îşi păstrează ataşamentul faţă de Sasuke, fiind gata să se ia de oricine vorbeşte urât de el.Faţă de Sakura, Naruto are o adâncă dedicaţie pentru ea, înrădăcinata în iubirea ce o are faţă de ea de ani. Ataşamentul lui Naruto faţă de Sakura este atât de puternic încât ar face orice ca ea să fie fericită, jurând chiar să-l aducă înapoi pe Sasuke.

  • Abilitaţi


Din cauza demonului vulpe din el, Naruto are acces la uriaşele rezerve de chakra ale acesteia, permiţându-i să facă tehnici pe care cineva de vârsta lui nu ar putea niciodata să le facă.Deşi mici porţiuni ale chakrei Vulpii cu Nouă Cozi se amestecă constant cu chakra lui Naruto,el poate accesa rezervele de chakra fie lasându-se prada furiei,fie cerându-i direct vulpii să-i împrumute o parte din puterea ei.Când Naruto are acces la rezervele de chakra, o mantie în forma de vulpe apare în jurul său cu un anumit număr de cozi, indicând nivelul curent de putere. Cu toate că fiecare coadă măreşte dramatic puterea lui de luptă, Naruto începe să-şi piarda conştiinţa cu numărul lor, pierzând complet controlul odata cu apariţia cozii nr. 4. Deoarece îşi poate răni prietenii în timpul transformării, Naruto încearcă să folosească chakra vulpii cât mai rar.

Pe parcursul seriei, Naruto profită de rezervele sale uriaşe de chakra. Primul exemplu de acest fel este folosirea Tehnicii Umbrelor Clonate, care creează orice număr de copii fizice ale corpului celui ce le foloseşte, deşi tehnica cere o cantitate foarte mare de chakra.Naruto poate creea sute de clone în acelaşi timp, fără să se extenueze.El a găsit multe moduri de a folosi aceste clone, cum ar fi sperierea unui oponent şi cercetarea unei mari zone într-un timp foarte scurt. Abilitatea lui de a invoca broaşte pentru a-l ajuta în lupte depinde tot de chakra vulpii, putând invoca broaşte mari doar cu ajutorul ei. Cu toate acestea, el învaţă, de asemenea, să folosească senjutsu - o abilitate care îi mareşte incredibil puterea.

Rasenganul, o bilă concentrată de chakra care se învârteşte, prima oară creeată de tatăl său, este metoda favorită de atac a lui Naruto. Pentru a crea rasenganul, Naruto se foloseşte de clonele din umbre pentru a manipula chakra împreună.Deşi este capabil să pătrundă în orice atinge, Minato a creat Rasenganul pentru a-l combina cu chakra lui de vânt. Prin antrenamente intense, Naruto a reuşit să-şi combine chakra de vânt cu rasenganul, simţindu-se mândru că a putut să-l depăşească pe Al Patrulea Hokage. Acest lucru a dus la crearea tehnicii Stilul Vânt: Rasenshuriken (Fūton: Rasenshuriken), care distruge ceea ce loveşte la nivel celular, dar mâna lui Naruto este şi ea afectată.


  • Jutsu-uri folosite



  1. Tehnica Umbrelor Clonate (Kage Bunshin no Jutsu)

  2. Tehnica Multi-Umbrelor Clonate (Tajuu Kage Bunshin no Jutsu

  3. Formaţia de jaz Naruto Uzumaki (Uzumaki Naruto Rendan

  4. Formaţia de jaz 2000 Naruto Uzumaki

  5. Ghidul Ninja a lui Naruto

  6. Tehnica Sexy (Sexy no Jutsu)

  7. Tehnica Harem (Harem no Jutsu)

  8. Rasengan

  9. Kiuuby Rasengan

  10. Marele Balon Rasengan (Oodama Rasengan)

  11. Stilul Vânt: Rasengan (Fuuton: Rasengan)

  12. Stilul Vânt: Rasenshuriken (Fuuton: Rasenshuriken)

  13. Jutsu Invocare (Kuchiyose no Jutsu)

  14. Transformare în demonul vulpe

  15. Mingea de foc a vulpii cu 4 cozi (Post transformation)

  16. Peste tot shuriken

  17. Senjutsu

  18. Stilul Solitar

  19. Unealta zburătoare


SASUKE UCHIHA

  • Istoria personajului


În copilărie el trăia împreună cu părinţii săi şi fratele său, Itachi. Pentru că Itachi era mai mare şi mai talentat decât el, Sasuke era ignorat de toată lumea. În momentul în care clanul său a fost omorât, Sasuke nu era acasă şi când a venit i-a găsit pe toţi morţi, cu excepţia lui Itachi, care i-a povestit de ce a făcut aceste lucruri şi că pentru a putea ajunge la acelaşi nivel el trebuie să îşi omoare cel mai bun prieten şi să devină un răzbunator. De aceea Sasuke este atât de distant faţă de cei din jurul său. La început el îl considera pe Naruto doar un bufon, însă cu trecerea timpului începe să îl vadă pe acesta ca pe un rival. În timpul Examenelor Chunin el se întâlneşte cu Orochimaru care îi pune acestuia un semn blestemat pe piele, spunându-i lui Sasuke, că va veni după el în căutarea puterii, ceea ce se va şi întâmpla. Între timp el învaţă să îşi folosescă Sharinganul mai bine şi învaţă şi Chidori-ul, dar totuşi în lupta împotriva lui Gaara este depăşit. Însă văzându-l pe Naruto cât de puternic a devenit începe să devină frustrat şi îl provoacă pe acesta la un duel, dar Kakashi ajunge la timp pentru a-i opri. După ce Sasuke vede că noua tehnică al lui Naruto, Rasengan-ul, este mai puternic decât Chidori, Sasuke se decide să plece la Orochimaru, în căutarea puterii necesare să îl înfrângă pe fratele său Itachi. În drumul său către Orochimaru el este oprit de Naruto şi provocat la un nou duel în Valea Sfârşitului din care rezultă că Sasuke este mai puternic, bătându-l pe Naruto şi acceptându-l drept egalul său, dar refuzând să îl omoare. El se va antrena cu Orochimaru dorind să se răzbune pe fratele său, chiar dacă asta ar fi însemnat propriul său sfârşit. Însă după ce Sasuke devine destul de puternic îl omoară pe Orochimaru, dupa care îşi strânge câţiva shinobi foarte puternici formând Echipa Şarpe, după care pleacă să vâneze membrii din Akatsuki până va da de fratele său. Înainte de a ajunge la Itachi el constată că este urmarit de Naruto şi alţi ninja din Konoha şi cu ajutorul lui Karin reuşeşte să îi evite. Primul Akatuski pe care îl întâlneşte este Deidara pe care reuşeşte să îl înfrângă, dar datorită faptului că Deidara s-a auto-aruncat în aer, Sasuke a scăpat doar cu ajutorul lui Manda. El se întâlneşte cu Itachi care îi spune să se întalnească cu acesta în Konoha, la locaşul secret al familiei Uchiha, după care Itachi dispare. Abilităţile sale cele mai notabile sunt Sharinganul, tehnicile Mingea de Foc şi Chidori pe care îl poate emite din tot corpul. După o lungă bătălie Sasuke îl învinge pe Itachi. Dar Sasuke află că Itachi a fost, de fapt, forţat de împrejurari să îşi ucidă tot clanul. Clanul Uchiha dorea să ajungă la conducerea Satului Ascuns între Frunze şi astfel ar fi provocat un al treilea Razboi Shinobi. Itachi ura din tot sufletul războiul, iar conducerea satului i-a ordonat să oprească izbucnirea acestui razboi prin omorul întregii sale familii. Itachi a avut de luat o decizie foarte grea: binele satului sau propria sa familie... Şi a ales să îşi sacrifice clanul şi, în final, chiar propria viaţa, pentru binele Konohăi. Singurul lucru pe care nu l-a putut face a fost acela de a-şi omori fratele. Itachi a vrut ca Sasuke să trăiască şi să devina mai puternic, de aceea, el i-a dat un scop: ,,Dacă mă urăşti, dacă vrei să mă omori, atunci trebuie sa devii mai puternic..."Sasuke află tot adevarul despre Itachi de la Madara Uchiha (fondatorul clanului Uchiha, care l-a ajutat pe Itachi să ucidă tot clanul). Sasuke realizează faptul că Itachi a fost forţat de situaţie să facă acest lucru şi îşi aduce aminte de vremurile când era copil şi îşi aduce aminte şi de Itachi, aşa cum era el înainte. Itachi care mereu a ţinut la el... Sasuke regretă cu adevarat moartea fratelui său. Se hotărăşte să intre temporar în Akatsuki (pentru a deveni şi mai puternic) şi să distruga Konoha, deoarece conducătorii satului l-au forţat pe Itachi să ia aceasta decizie. Sasuke caută acum răzbunare pentru fratele său şi pentru toata familia sa, de altfel. În timpul cât este in Akatsuki, Sasuke obţine un Etern Magenkyo Sharingan şi îl învinge pe Kirabi, jinchuriki-ul Demonului cu Opt Cozi. Dar mai târziu el află că Kirabi l-a păcălit şi a evadat.

Debut manga:capitolul 3

Debut anime:episodul 1

Rang ninja:genin

Clasificare:Missing-nin

Zii de naştere:23 iulie

Vârstă:partea 1 12-13;partea 2 15-16

Grupă sanguina: AB

Familie:Fugaku Uchiha (tată, decedat); Mikoto Uchiha (mamă, decedată); Itachi Uchiha (frate mai mare, decedat)

  • Jutsuri folosite



  1. Amaterasu

  2. Chidori

  3. Chidori curent

  4. Chidori Senbon

  5. Chidori-ul suliţei înţepătoare

  6. Semnul Blestemat al Cerului

  7. Iluzie demonică: Cerul reflectat şi alterarea Pământului

  8. Efemer

  9. Chidori fâlfâitor

  10. Stilul Foc: Tehnica Dragonului de Foc

  11. Stilul Foc: Tehnica Marelui Dragon de Foc

  12. Stilul Foc: Tehnica Sferei de Foc

  13. Stilul Foc: Tehnica Florii Phoenix

  14. Umbra ascunsă a amprentelor şerpilor

  15. Kirin Spada Kusanagi: Chidori Katana

  16. Lovitura leului

  17. Sharingan hipnotic

  18. Tehnica de regenerare a lui Orochimaru

  19. Vraja şarpelui autoritar

  20. Picătura şoimului călător (doar în anime)

  21. Umbra frunzei dansatoare

  22. Tehnica shurikenului umbrei

  23. Sharingan

  24. Sharinganul din 3 lame

  25. Tehnica de convocare

  26. Susanoo

  27. Transcripţia sigiliului: Amaterasu

  28. Tsukuyomi


SAKURA HARUNO

  • Personalitate


La începutul seriei Sakura are o dragoste nebună pentru Sasuke Uchiha, datorită faptului că arată bine, are o atitudine misterioasa şi talent enorm. Din acest motiv multe din apariţiile Sakurei de la începutul seriei sunt pentru a câştiga afecţiunea lui. În timp ce povestea progresează, Sakura devine îngrijorată că Sasuke o va abandona pe ea şi pe ton Satul Ascuns între Frunze în căutarea lui pentru putere. Când temerile ei e adeveresc, Sakura face tot ce poate pentru a opri plecarea lui Sasuke, spunându-i sentimentele sale de dragoste pentru el. Deşi cuvintele ei l-au atins, Sakura nu l-a putut opri pe Sasuke să plece din Konoha. De atunci Sakura şi-a făcut un obectiv, acela de al întoarce pe Sasuke. În partea a II-a, deşi are încă griji legate de bunăstarea lui şi nu permite altora să-l insulte pe Sasuke, Sakura este dispusă să-l atace, dacă asta înseamnă să-l reîntoarcă în Konoha.



Relaţiile Sakurei cu Naruto, suferă modificări în întreaga serie. În timp ce la început Sakura îl considera pe Naruto doar un idiot care încearcă să distrugă viaţa ei, în timp ce povestea progresează, Sakura îşi dă seama că la judecat greşit. După ce Sasuke pleacă din Konoha, Sakura îl roagă pe Naruto să-l aducă pe Sasuke înapoi. Având o pasiune pentru Sakura, Naruto face tot ce-i stă-n putere pentru a-l adice pe Sasuke înapoi. Deşi nu reuşeşte şi ajunge în spitat Naruto jură că într-o zi va finaliza sarcina care ia fost dată. Sakura îşi petrece doi ani şi jumătate la o formare profesională pentru al putea ajuta pe Naruto la grele încercări. În partea a II-a Sakura învaţă greutăşile lui Naruto şi se confruntă cu diverse probleme: Orochimaru, Akatsuki, vulpea cu 9 cozi şi încearcă să poată face tot ce poate Naruto pentru a depăşi diverse obstacole.

  • Abilitati



În partea I, Sakura are în mare măsură abilităţi slabe şi nedezvoltate. În timp ce ea a dovedit că este foarte bună abilităţile ninja de bază, Sakura este lipsită de orice alt set de trăsturi în afară de cele ale Echipei 7. Profesorul ei, Kakashi Hatake, a apreciato pentru că are un control excelent asupra chakrei ei, dar nu ştie până în partea a II-a cum să folosească această capacitate pentru a profita de ea.

După antrenamentul cu Tsunade care durează doi ani şi jumătate, Sakura achiziţionează două abilităţi care se bazează pe capacitatea de a-şi controla excelent chakra. Prima abiltate constă în capacitatea de a vindeca rănile, iar cea de-a doua constă în capacitatea de a distruge orice obiect din jur doar cu pumnii cu cea mai mare uşurinţă.

  • Jutsuri folosite:



  1. Tehnica braţului puternic

  2. Impactul înfloririi cireşei

  3. Tehnica extragerii veninului

  4. Tehnica palmei mistice


KAKASHI HATAKE

  • Trecutul


Trecutul lui Kakashi este bine ascuns in prima parte a seriei, nefiind aratat detaliat până la Kakashi Gaiden, o mica serie de şase capitole umple gaura dintre cele două părţi ale poveştii. În timpul tinereţii lui Kakashi, tatăl său, un ninja foarte respectat în Konoha, a abandonat o misiune crucială satului pentru a-şi salva coechipierii. Urât de către săteni şi de către cei care i-a salvat, din cauza consecinţelor asupra satului, el s-a sinucis. Dorind să nu facă aceeaşi greşeală ca tatăl său, Kakashi a adoptat ideea că succesul misiunii vine întâi, devenind serios şi respectând toate regulile.

În anii în care Kakashi era asistatde către profesorul său, Minato Namikaze, pentru a conduce o misiune care va întoarce războiul în favoarea Konohăi.Când coechipierul său, Rin, a fost capturat de inamici, Kakashi a ales să-l lase în urmă şi să termine misiunea. Celălalt coechipier, Obito Uchiha, a refuzat, spunând că cei care-şi abandonează coechipierii sunt mai răi decât gunoaiele, iar tatăl lui Kakashi a ales lucrul bun salvându-şi colegii.Impresionat de cuvintele lui Obito, Kakashi i s-a alăturat pentru a-şi salva prietenul, deşi ochiul său stâng a fost distrus în lupta de din-ainte.După găsirea lui Rin şi pregătindu-se să scape, un inamic a explodat o peşteră, care i-a zdrobit partea dreaptă a corpului lui Obito. Cu peştera continuând să se prăbuşească, iar Obito nefiind în stare să se elibereze, el şi-a rugat coechipierii să plece cât mai au timp. Înainte de a pleca, Obito şi Rin i-au implantat lui Kakashi ochiul Sharingan, pe care Obito de-abia reuşise să-l descopere, în locul ochiului distrus.Cu noul său ochi, Kakashi a reuşit să se salveze pe el şi pe Rin când peştera se dărâma, completându-şi misiunea şi jelind toată viaţa moartea lui Obito.


  • Personalitate




Moartea lui Obito l-a schimbat dramatic pe Kakashi, deoarece a adoptat multe din caracteristicile si filozofiile lui Obito. Cea mai importanta filozofie pe care a preloat-o este conceptul lui de munca in echipa: când a format Echipa 7, Kakashi le-a testat abilitaţile cu un test în care cei trei trebuiau să ia doua clopoţele pe care le avea asupra sa. Doar lucrând ca o echipa, fără a lua în considerare faptul că exista clopoţele doar pentru doi din ei, sunt în stare Naruto, Sakura, şi Sasuke să treacă testul, instalându-se devreme în ei conceptul de muncă în echipă.Kakashi continuă să accentueze această filozofie pe parcursul Parţii I lui Sasuke Uchiha, a cărui dorinţă de a deveni mai puternic îl face să se întoarcă împotriva prietenior lui. Deşi Kakashi ii reaminteşte frecvent lui Sasuke importanţa muncii în echipă şi încearcă să-i arate puterea pe care o poate găsi în prieteni, el nu este în stare să ajungă la Sasuke înainte de a părăsi satul Konoha.

Kakashi işi ţine viaţa personala separată de interacţiunile cu studenţii săi, spunându-le doar că are anumite hobbi-uri şi vise care "nu erau treaba lor".De asemenea el a spus că toţi prietenii lui preţioşi sunt morţi.Ceea ce e ştiut din viaţa personala a lui Kakashi este faptul că îşi petrece o mare parte a timpului la locul memorial unde este inscripţionat numele lui Obito. Cand este acolo obişnuieşte să piardă noţiunea timpului, de aceea întârzie frecvent la întâlniri (alta caracteristică împrumutată de la Obito). De asemenea, Kakashi işi ţine jumătatea de jos a feţei acoperită, faţa lui rămânând un mister. În Episodul 101 al anime-ului, un episod special dedicat eforturilor Echipei 7 în demascarea lui Kakashi, se deduce că este chiar chipeş, deoarece cei doi angajaţi ai magazinului de orez Ichiraku sunt lăsaţi cu gura căscată după ce îşî scoate masca să mănânce. În alt episod special, propria haită de câini încearcă să-şi amintească cum arată: fiecare îşi aminteşte o figură diferită şi după ce se pun de acord asupra cum arată îşi dau seama că descripţia lor era total greşită.

O activitate pe care Kakashi nu o ascunde nici măcar de studenţii lui este faptul că este fan înfocat al poveştilor erotice din seria Make Out (Icha Icha). Cărţile, descriind iubirile autorului (Jiraiya), sunt bestseller în lumea Naruto.Când a fost întrebat despre conţinutul acestor cărţi, Kishimoto a spus că ţinta de vârstă a poveştii Naruto nu-i permite să dezvăluie detalii.Kakashi este văzut citind una din cărţi în momentele care nu-i necesită atenţia totală cum ar fi antrenamentul Echipei 7 de la inceputul poveştii.Naruto a folosit obsesia lui pentru serie, forţându-l să-şi închidă ochiul sharingan, pentru a nu afla finalul povestirii, lăsându-l fără apărare.


  • Abilităţi




Sharinganul dăruit de Obito este o abilitate importantă în lumea Naruto. Oferindu-i abilitatea de a imita mişcările oponenţilor şi jutsu-urile celorlalţi, sharinganul ii dă un avantaj important în lupte, permiţându-i sa folosească abilitaţile oponenţilor împotriva lor.Acest lucru i-a permis să înveţe peste 1000 de abilităţi, aducîndu-i porecla "Kakashi, copiatorul ninja" (Kopī Ninja no Kakashi). Deoarece Sharingan apare natural doar celor din clanul Uchiha, şi deoarece el este mereu activ, Kakashi îşi termină energia repede când îl foloseşte şi de aceea trebuie să-şi acopere ochiul cu protectoarea de frunte în activităţile zilnice. Între cele 2 părţi ale anime-ului, Kakashi dezvoltă un jutsu numit Mangekyo Sharingan prin metode nedezvăluite. Cu el poate face un jutsu numit Kamui (literally "God's Authority"), care poate trimite orice obiect în altă dimensiune.Deoarece după ce foloseşte această abilitate el trebuie să se odihnească mult timp la pat, el evită folosirea lui când nu este absolută nevoie.Deşi majoritatea abilităţilor lui Kakashi au fost luate cu Sharingan-ul lui, el are două abilităţi pe care le-a descoperit chiar el. Lama fulger, un buchet de chakra de electricitate într-o mână, a fost creată de Kakashi în tinereţe. Prin folosirea acestei tehnici el poate omorî majoritatea oponenţilor dintr-o singură lovitură. El n-a fost în stare să folosească tehnica la potenţialul maxim deoarece atacând el rămânea deschis la contraatacuri, dar prin folosirea Sharinganului scăpa de efectul de tunel la folosirea acelei tehnici.În partea a 2-a el dezvăluie şi alte tehnici bazate pe electricitate, cum ar fi clone care pot paraliza tot ce ating, dar este neclar dacă acestea sunt creaţiile lui. A doua abilitate unică este cea de a invoca un grup de opt câini ninja .Câinii sunt capabili să vorbească şi se presupune că au fost crescuţi de Kakashi de când erau mici. Scopul lor principal este să urmărească şi să găsească oponenţii sau aliaţii.Din cauza cunoştinţelor şi abilităţilor lui, Kakashi este un candidat evident pentru poziţia de Hokage, protectorul satului, dacă poziţia ar rămâne vacantă.



  • Jutsuri folosite



  1. Chidori

  2. Sigilarea chakrei demonului vulpe

  3. Stilul Pământ: Zid de pământ

  4. Stilul Pământ: Tehnica de decaptitare

  5. Stilul Pământ: Mişcare sub pământ

  6. 8 porţi chakra

  7. Metoda sigilării răului

  8. Stilul Foc: Tehnica sferei de foc (doar în anime)

  9. Tehnica ceţii ascunse (doar în anime)

  10. Kamui

  11. Lama fulger

  12. Lama fulger cu încărcătură dublă

  13. Curent fulgerător

  14. Jigodia fulger

  15. Tehnica Multi-Umbrelor Clonate

  16. 1000 de ani de moarte

  17. Rasengan

  18. Umbra frunzei dansatoare (doar în anime)

  19. Tehnica uciderii silenţioase

  20. Tehnica ironică de afectare a minţii (doar în anime)

  21. Pumnul puternic

  22. Tehnica clonelor de apă

  23. Stilul Apă: Tehnica marelui vortex de apă

  24. Stilul Apă: Tehnica marelui dragon de apă

  25. Stilul Apă: Zid de apă

  26. Stilul Apă: Tehnica bombei rechin

  27. Sabia chakrei albe


OROCHIMARU

Este unul dintre cei mai importanţi antagonisti din seria Naruto. Pentru a accentua rolul lui de ticălos, Kishimoto a muncit pentru a-l face să apara "pastos si bolnavicios". În serii, Orochimaru este un ninja format în Konoha şi fostul student al celui de-al Treilea Hokage. În timpul şederii sale în sat s-a distins ca unul dinte cei mai puternici ninja ai satului alaturi de echipa sa (Jiraiya si Tsunade). Dorinţa sa de a obtine nemurirea îl îndeamnă să conduca experimente alaturi de alţi ninja din Konoha, şi după ce fuge din oraş se alatură unei organizaţii criminale. Tehnica sa pentru nemurire implică transferul constient între diferite corpuri gazdă şi dorinţa sa de a avea o noua gazdă, în special Sasuke Uchiha, este una din motivaţiile care îl conduc de-a lungul seriilor. În copilăria sa, a fost studentul celui de-al 3-lea Hokage, a trecut cu bine, dar i-a apărut o nouă ambiţie de a învăţa toate jutsu-rile. Spre sfârşitul adolescenţei, ajungând destul de puternic devine junin de un nivel înalt. Devenind Otokage, atrage câţiva ninja din Satul Ascuns între Frunze şi din alte sate (Kimmimaro,Tayuya, Kabuto etc.) şi creează Satul Ascuns în Sunet. Atacă Satul Ascuns între Frunze cu armate de ninja,dă o bătălie importantă cu al 3-lea Hokage, la nivel kage si il omoară, dovedindu-se mai puternic, dar rămâne fără mâini, fiindu-i imposibilă utilizarea unui jutsu. Astfel se termină atacul asupra Satului Ascuns între Frunze.

  • Jutsuri folosite



  1. Tehnica celor 9 ramificaţii

  2. Sigiliul cu 5 peceţi

  3. Umbra ascunsă a amprentei şerpilor

  4. Juinjutsu

  5. Ţelul uciderii

  6. Sabia Kusanagi: Săbiile lungi ale cerurilor

  7. Lipitoarea întregii creaţii: Tehnica atacului preventiv

  8. Multi-Umbre ascunse a amprentei şerpilor

  9. Formaţia 1 miliard de şerpi

  10. Tehnica renaşterii

  11. Tehnica de convocare

  12. Convocare: Prefăcuta refacere a lumii

  13. Convocare: Triple scuturi demonice

  14. Moartea simultană a şerpilor dubli

  15. Tehnica de copiere a feţei moarte

  16. Stilul Vânt: Marea spărtură


AKATSUKI

Akatsuki ( lit. Zori de zi sau Zorii dimineţii) este o organizaţie criminală compusă din zece ninja de nivel înalt care şi-au trădat satele de origine.Grupul primeşte puţină atenţie în prima parte a seriei, dar devin principalii răufăcători în cea de-a doua parte. Membrii Akatsuki sunt caracterizaţi de pelerinele lor lungi, inchise cu norişori roşii, cu un contur alb. Fiecare posedă un inel unic, care se pare că simbolizează rangul său din organizaţie.Membrii sunt împărţiţi în echipe de câte 2, fiecare echipă rămânând împreună pe parcursul lumii Naruto. În ciuda acesui parteneriat, membrii par să fie certaţi unul cu altul, cooperând doar cât este necesar să-şi îndeplinească misiunea, arătând şi puţină compasiune când partenerul moare.Orochimaru părăseşte organizaţie înaintea începerii seriei, luându-şi inelul cu el, Akatsuki nedepăşind nouă membrii în firul narativ curent.

Akatsuki a fost fondată de Madara Uchiha după ce a fost dat afară din satul lui de origine Konohagakure. Deşi iniţial vroia doar să-i mascheze mişcările lui Madara, Akatsuki a început să ia parte în asasinări şi spionaj.Scopul lor ajunge să fie dominarea globală. Pentru a-şi înfăptui acest scop, Akatsuki caută, pe parcursul seriei, cele nouă bestii cu cozi. Fiecare membru trebuie să captureze un monstru specific sau gazda lui, după aceea Akatsuki extrage chakra bestiei şi o inmagazinează pentru marele lor plan.Cum liderul Akatsuki, Pain, explică, după ce cele nouă bestii vor fi capturate, Akatsuki vor fi in stare să folosească puterea lor pentru a incepe războaie mondiale după plăcerea lor. Cu guvernele ţărilor neputând să le oprească, ele vor apela la Akatsuki să îi ajute, demonstrându-le neputinţa şi obţinând controlul complet.

  • Membrii


Organizaţia este formata din:



  • Actuali membri:




  • - Pein (Pain)

  • - Konan

  • - Zetsu

  • - Kisame

  • - Tobi (Madara Uchiha)

  • - Echipa Şarpe (Sasuke Uchiha, Suigetsu Hozuki, Karin, Juugo)


  • Foşti membri:
  • - Deidara

  • - Itachi Uchiha

  • - Hidan

  • - Sasori

  • - Kakuzu

  • - Orochimaru




SAI

Sai este introdus în timpul părţii secunde a seriilor ca un înlocuitor al lui Sasuke Uchiha. Fiind un membru al Root încă de când era un copil, Sai a fost antrenat să nu aibă sau să îşi dorească orice tip de emoţie sau prietenie. După perioada petrecută cu Naruto, el începe să creeze legături cu ceilalţi oameni, lucru care a devenit principalul său rol în serii. Încercările sale de a se împrieteni se bazează pe poreclirea celorlalţi; totuşi, el spune de obicei ce crede despre o anumită persoană, lucru care îl face să spună porecle precum "grăsan" sau "urât". Va învăţa din greşeli şi încearcă apropierea opusă, făcând-o pe Ino Yamanaka "frumoasă". Când nu încearcă să se împrietenească, Sai pictează, producând mii de lucrări. Talentele sale artistice se extind la abilităţile sale de luptă: orice pictează pe un pergament care îl poartă asupra sa este însufleţit; de obicei pictează diverse animale.

YAMATO

Yamato este prezentat în timpul părţii secunde a seriilor ca înlocuitor al lui Kakashi Hatake. Dupa reîntoarcerea lui Kakashi, el stă în echipa în pozitie de conducător secund. Deşi "Yamato" este un nume de cod desemnat pentru ca acesta să fie inclus în Echipa 7, el îl consideră ca un nume opus celui real, Tenzo . În timpul copilăriei sale, Yamato a fost răpit de Orochimaru, făcându-i-se experimente pentru a încerca copierea abilităţilor unice ale Primului Hokage. Orochimaru a fost forţat să paraseasca satul Konoha înainte să îşi termine experimentul, neştiind că Yamato a obţinut cu succes tehnicile Mokuton ale Primului Hokage. Când sunt folosite, Yamato poate să formeze orice din lemn la simpla dorinţă, nefiind greu să creeze case pentru a putea "locui" cât timp sunt plecaţi undeva. Mokuton îi permite lui Yamato să suprime influenţa unei bestii cu coadă asupra unei gazde . Acesta este principalul motiv pentru care a fost luat în Echipa 7, fiind cel care poate sa îl oprească pe Naruto dacă demonul cu nouă cozi din el scapă de sub control.

KIBA INUZUKA

Kiba Inuzuka este unul din membrii echipei 8,caracterizat printr-o suma de trăsături ale câinilor, incluzând faptul ca este foarte protector cu colegii sai si savureaza orice mancare pe care poate pune mana.Cea mai evidenta conexiune cu cainii este prezenţa constantă a câinelui său ninja, Akamaru.Kiba ii este de o loialitate salbatica lui Akamaru, fiind ostil ideii de al abandona si ar fi gata sa se puna in situatii periculoase pentru siguranta lui Akamaru. In schimbul devotamentului lui Kiba, Akamaru lupta cu el in batalii;el isi foloseste simturile sale dezvoltate in avantajul lui Kiba, si ajuta echipa sa atace oponentii cu voleuri de atacuri fizice. Pe când Akamaru este natural mai bine echipat pentru atac, Kiba îşi modifică abilităţile la începutul luptei, mergand in patru labe pentru a-i creşte viteza. El isi poate mari drastic simtul mirosului, si de la a doua jumatate a seriei el poate urmarii oameni mai bine decat cainii.

AKAMARU

Akamaru este câinele ninja al lui Kiba, cel mai bun prieten al lui si companion. La începutul seriei Kiba îl poarta pe Akamaru în jurul gâtului sau in jachetă. În partea a doua a seriei Naruto, Akamaru creşte suficient de mare pentru ca Kiba sa călătorească pe spatele lui, dar deoarece Kiba îşi petrece atât de mult timp cu Akamaru, el nu observă aceasta diferenţă drastica. Cu simţul său avansat al mirosului, auzului si abilitatea de a detecta nivelurile de chakra, Akamaru acţionează ca un instrument valoros pentru Kiba în situaţii de ostilitate. Pentru a-l ajuta pe Kiba să urmărească oponenţii, Akamaru poate urina pe ei, dându-le un miros puternic care poate fi simţit uşor. Cu toate acestea, in lupta, el se bazează pe Kiba sa folosească chakra pentru jutsu-ul pe care-l executa.

SHINO ABURAME

Shino Aburame este unul din membrii Echipei 8 si este fascinat de insecte; el isi petrece timpul liber capturand si studiind insecte pe care le foloseste deseori ca analogii in timpul conversatiilor.Familia lui Shino are o conexiune adanca cu insectele, deoarece fiecare persoana nascuta in familie este infectata, la nastere, cu o specie speciala de insecte cunoscute ca "insecte distructive". In schimbul folosirii lui Shino ca un stup, insectele ii asculta ordinele. In timpul luptelor, Shino isi indreapta insectele spre oponenti, atacandu-i fara sa stie si absorbandu-le chakra odata ce au fost inconjurati. Tendintele nemiloase ale lui Shino precum si atasamentul lui catre insecte i-au adus porecla de " înfiorător."Cu toate acestea, Shino tine la coechipierii lui, fiind mereu atent la gandurile lor si regretand cand nu-i poate ajuta.

HINATA HYUUGA

Este o membra a clanului Hyuuga din ramura principala. Este in echipa cu Shino si Kiba. Ea este indragostita in secret de Naruto. Verisorul sau Neji o uraste pe Hinata pentru ca tatal sau s-a nascut primul.Hinata este o fata foarte timida si rusinoasa(fata de Naruto),dar in lupta cu Neji Hyuuga din preliminarii, Hinata da dovada ca este o fata puternica si ca niciodata nu va renunta, precum Naruto.Inainte ca Naruto sa se lupte cu Neji Hyuuga, Hinata il intalneste pe Naruto si vazand ca acesta este oarecum descurajat,ii spune ca va castiga pentru ca este foarte puternic .Hinata il iubeste pe Naruto si nu stie cum sa-i spuna. Cand il vede se inroreste toata,iar Naruto crede ca e ...ciudata. In seria Shippuden vedem o Hinata in stadiul de chuunin, mai mare si mai matura (chiar daca Kiba ii zice ca nu s-a maturizat). Isi face aparitia pentru prima data in seria Naruto in episodul 1, iar in Shippuden in episodul 33.

KURENAI YUHI

Kurenai Yuhi este liderul echipei 8. Dintre toţi studenţii, Kurenai, este mai apropiata de Hinata, purtandu-se ca un parinte cu ea în lipsa tatălui ei, si ajutand-o pe Hinata sa-si depaseasca slabiciunile. Kurenai este aproape mereu acompaniata de Asuma Sarutobi. Din aceasta cauza, multe alte personaje cred ca cei doi ar fi un cuplu, cu toate ca cei doi resping aceasta idee, si de fiecare data cand sunt intrebati ei schimba subiectul.In timpul Partii II a seriei, se descopera ca ea are un copil cu Asuma, confirmandu-le relatia.In lupta, ea este specializata in genjutsu, in special in iluziile cu plante.

SHIKAMARU NARA

Shikamaru Nara este unul dintre membrii echipei 10. Khishimoto a marturisit ca "il place" pe Shikamaru pentrut inteligenta si lenea sa .El l-a mai recunoscut ca fiind un geniu la fel ca Sasuke Uchiha insa personalitatea lenesa a lui Shikamaru este foarte diferita de cea agitata a lui Sasuke.Inteligenta lui Shikamaru a fost descoperita de Asuma liderul echipei 10 pe cand jucau diverse jocuri de strategie si logica in care Asuma nu castiga niciodata. Shikamaru este de multa vreme prieten cu Choji Akimichi, alt membru al echipei 10 pe care il considera gras si fricos cateodata. In lupta, Shikamaru,poate manipula adversarul cu tehnica Umbrei Intunecate facandu-l pe adversar sa-i imite miscarile ca in oglinda si astfel fiind o buna diversiune.

INO YAMANAKA

Ino Yamanaka e sigura membra feminina a echipei 10. Ea o cunoaste pe Sakura de cand era mica,find cele mai bune prietene; ea o ajuta pe Sakura sa-si dezvolte personalitatea. Cand descopera insa ca sunt indragostite de acelasi baiat, Sasuke Uchiha, Sakura renunta la prietenia lor ca sa se dedice afectiunii pentru Sasuke. Amandoua progreseaza pe parcursul Examenului Chunin si se reimprietenesc dar tot mai au sentimentul de competitie. In anime, cand Sakura incepe sa exceleze in tehnici de vindecare, Ino devine ucenica sa, sperand sa devina mai folositoare prietenilor ei ca un medic ninja. Ca abilitati in lupta, Ino este specializata in tehnici de pacalire a mintii. Pentru a folosi aceste tehnici, Ino isi transfera spiritul in corpul inamicului, preluand controlul acestuia, cu care-i poate ataca aliatii, confuzandu-i.

ASUMA SARUTOBI

Asuma Sarutobi este liderul Echipei 10 si fiul celui de-al treilea Hokage. El a avut o cearta cu tatal lui cand era tanar si a parasit temporar Konoha ca protest. Asuma este de obicei vazut fumand tigari, dar se lasa temporar cand ceva il deranjeaza ca atunci cand tatal lui a murit. Dintre toti studentii lui, Asuma este mai apropiat de Shikamaru Nara, cei doi jucand frecvent Shogi sau GO impreuna, cu toate ca Asuma nu a castigat niciodata un meci cu Shikamaru din cauza inteligentei acestuia. Asuma apare frecvent cu Kurenai Yuhi, facand multe personaje sa creada ca cei doi sunt un cuplu. Amandoi neaga acest lucru, schimband repede subiectul cand vine vorba de relatia lor. In Partea a 2-a a seriei, Kurenai este descoperita a fi insarcinata, tatal fiind Asuma. In lupta, Asuma manuieste niste "brass knuckles" unice, echipate cu lame care pot absorbi chakra lui. Cand acestea sunt umplute cu chakra lui de vant, Asuma isi poate extinde lamele pana la lungimea unor sabii, si pot usor strapunge piatra. Dupa ce Asuma este omorat de Hidan, un membru al organitaziei criminale Akatsuki, aceste lame ajung in posesia lui Shikamaru, care le foloseste pentru a-l doborî pe Hidan, razbunandu-l pe Asuma.

ROCK LEE

Rock Lee este un membru al echipei Gai şi studentul favorit al conducătorului echipei Might Gai. Mai mereu Gai il antreneaza pe Lee invatandu-l multe din tehnicile sale de atac taijutsu si pentru a-i da o mare doza din optimismul sau pentru a merge mai departe in lupta.In episoadele examenului Chuunin Rock Lee a folosit acest optimism pentru a-i demonstra geniului Neji Hyuuga un membru al echipei sale,ca poate fi puternic.Lee a mai folosit acest optimism,pentru a o face pe Sakura Haruno prietena sa,dar fara reusita. Lee a pus mult efort si a dovedit ca poate face multe pe durata examenului Chuunin,dar in preliminariile examenului el a avut mult de suferit.Independent de influenta lui Gai,Lee vorbeste foarte politicos cu orice personaj pe toata durata anime-ului.El refuza cu desavarsire infrangerile si de asemenea intr-o batalie el isi respecta adversarul. Din cauza cantitatii lui de chakra,Lee nu poate performa alt tip de arta ninja in afara de taijutsu - forta fizica. Din cauza acestui "handicap" toti copiii radeau de el si de aceea el isi doreste sa ajunga un ninja respectat doar folosind arta ninja taijuţu.Pentru a-l ajuta pe Lee,Gai l-a antrenat pana cand a devenit foarte puternic si rapid. Astfel, Lee poarta mereu greutati la glezne, pe care atunci cand le da jos, puterea si viteza lui deja incredibila creste si mai mult. Gai l-a invatat, deasemenea, cateva tehnici puternice, chiar interzise; din cauza ca unele din aceste tehnici, ca abilitatea de a deschide cele 8 porti de chakra,ii pun corpul intr-un mare risc, el are voie sa le foloseasca doar pentru a proteja ceva sau pe cineva drag lui.

NEJI HYUUGA

Neji Hyuuga este un membru al Echipei Gai si un copil geniu al clanului Hyuuga. In ciuda talentului sau natural, faptul ca face parte din ramura inferioara a clanului ii interzice invatarea tehnicilor foarte puternice ale acestuia.La inceputul seriei, Neji ii ureste deschis pe membrii ramurii principale si, din cauza acestui lucru nu ezita sa-i atace fizic sau verbal pe acestia cand are ocazia. In acest punct al seriei Neji este condus de filozofii fataliste : aceea ca destinul unei persoane este scris, iar cineva slab va ramane intotdeauna slab. Dupa ce este invins de Naruto Uzumaki, un personaj care i-a dovedit ca nu poate pune totul pe seama destinului, el se schimba.El abandoneaza ideea unei soarte predestinate, si vrea sa devina atat de puternic incat sa nu mai piarda niciodata o lupta.De asemenea, el incearca sa remedieze legaturile rupte dintre el si ramura principala a familiei, lucru ce are ca rezultat faptul ca este antrenat de catre liderul ramurii principale.Pe parcursul seriei, Neji este prezentat ca un geniu al clanului Hyuuga; la prima aparitie, el se descurca foarte bine cu tehnica de lupta Gentle Fist, cu care poate ataca direct organele interne ale oponentului. Cu toate ca el nu a fost invatat de nimeni, a reusit sa copieze aceasta tehnica si altele mai complicate doar observandu-le. Tehnica Byakugan, o abilitate a ochilor, care ii ofera un camp vizual de aproape 360 de grade, la distanta de 50 de metrii de el,este cea mai puternica tehnica a sa. Cu toate acestea, el se antreneaza sa depaseasca limitele acestei tehnici, cum ar fi un punct mort si distanta.

TEN-TEN

Ten-Ten este singura membra feminina a Echipei Gai si vrea sa arate ca femeile ninja pot fi la fel de bune ca si barbatii. Dintre toti protagonistii anime-ului Naruto ea apare cel mai putin timp in serial, astfel incat singura lupta a ei din prima parte este aproape in totalitate sarita; inceputul luptei si invingerea sa sunt singurele portiuni aratate. In ciuda lipsei sale, creatorul seriei, Masashi Kishimoto ii place designul ei mai multe decat orice alta fata din pe care a creat-o.In lupta, Ten-Ten este specializata in arme, variind de la proiectile, la arme de lupta corp la corp si chiar explozibili (in partea a 2-a a seriei).In timpul luptei, ea isi poate surprinde inamicii prin covarsirea lor cu sute de arme invocate, avand o acuratete milimetrica. Ten-Ten isi foloseste aceasta abilitate pentru a-l antrena pe Neji Hyuuga in tehnicile lui de aparare si-l admira foarte mult deoarece ii poate bloca toate atacurile.

MIGHT GAI

Might Gai este liderul Echipei Gai, desi isi dedica cea mai mare parte a timpului unuia dintre studentii sai: Rock Lee. Datorita dedicatiei lui Gai fata de el, Lee i-a copiat imaginea acestuia, purtand costumul verde si distinctiv al lui Gai si avand tunsoarea stralucitoare in forma de castron (avand deja sprancenele proeminente ale lui Gai). Lee a adaptat, de asemenea, figura de tip cool a lui Gai: doua degete ridicate, clipirea, si zambetul cu dintii atat de albi incat dau proverbialul "ping", folosite ca un fel de promisiune foarte importanta. Gai foloseste filozofia "regula mea" ce presupune sa se auto-pedepseasca in cazul unei infrangeri, avand credinta ca acestea il vor face mai puternic. Creatorului seriei, Masashi Kishimoto, ii place personalitatea lui Gai, asemanatoare cu cea a unui antrenor de gimnastica pe care l-a avut in scoala generala, desi acesta nu a fost sursa lui de inspiratie pentru creearea lui Gai. Kishimoto spune ca el nu ar s-ar fi putut compara cu Gai, intrucat Gai este prea intens pentru el.In lupta, Gai este specializat in taijustu, atacuri fizice, care incearca sa i le predea lui Lee. Spre deosebire de Lee, care nu poate folosi alte tehnici, el foloseste taijitsul doar ca preferinta, incapatanandu-se sa nu foloseasca alte tehnici de baza.Cand nu-l invata pe Rock Lee vreo tehnica noua,Gai este de obice in competitie cu rivalul sau auto-proclamat: Kakashi Hatake. In timpul seriei, Kakashi nu a aratat nici un fel de interes in rivalitatea lor, care nu are nici un rost in afara de faptul ca il motiveaza pe Gai sa arate lumii ca poate invinge doar cu taijutsul un geniu precum Kakashi.Tinand cont ca Gai este singurul care pune vreun efort in aceste lupte, el si-a creat un mod folositor de a contracara iluziile Sharinganului, prin anticiparea miscarilor oponentului uitandu-se la picioarele acestuia.

GAARA

Gaara este cel mai tânăr dintre cei trei fraţi ce sosesc din Satul Ascuns in Nisip. El a fost creat de Kishimoto ca un contrast pentru Naruto Uzumaki, cu un mediu similar,totusi cu personalitati foarte diferite. Când s-a născut Gaara, tatăl său a încercat să-l transforme în cea mai buna armă militară a satului prin sigilarea demonului Shukaku în interiorul micuţului Gaara. Ca şi Naruto, Gaara a fost respins de oamenii din sat pentru că era o gazdă pentru bestia cu o coada. După ce una din puţinele sale rude a încercat să-l omoare, Gaara a dezvoltat o personalitate sadică şi retrasă, omorându-i pe alţii pentru a-şi afirma valoarea existenţei sale. Batălia sa cu Naruto din timpul invaziei satului Konoha îi schimba mentalitatea; ca rezultat, el devine mult mai doritor sa-i ajute pe altii facand din asta un scop al existentei sale,si dupa moartea tatalui sau, in cea de-a doua parte,preia pozitia de Kazekage.

KANKURO

Kankuro este fratele cel mare al lui Gaara , fiind cel de-al doilea copil al lui Kazekage.În prima jumatate a seriei el este deseori la un raport de forţe cu fratele lui mai mic, Gaara, şi trebuie să-şi ţină gura de frica să nu fie omorât. În partea a II-a, o data ce Gaara începe să-şi dezvăluie visele şi motivaţiile sale lui Kankuro, acesta devine foarte protector cu Gaara; el biciuie pe oricine vorbeşte urât despre Gaara şi este gata să-şi rişte viata pentru a-l salva atunci cand este răpit. Kankuro este talentat şi deocamdată a aratat doar 3 papusi din arsenalul său: Cioara, Furnica Neagra si Salamandra. Cioara este folosita în scopuri ofensive, Furnica Neagra prinde oponenţii în corpul său şi face mai uşoară sarcina şi Salamandra îl protejează pe Kankuro şi pe aliaţii săi de atacurile inamice. Păpuşile sunt toate distruse de creatorul lor, Sasori, în partea a II-a, şi rămâne de văzut dacă Kankuro le va repara.

TEMARI


Temari este sora lui Gaara si a lui Kankuro si este cea mai mare ca varsta. Spre deosebire de fraţii ei,iubitori de luptă, Temari apreciează pacea şi ea cere justificările Satului Ascuns in Nisip inainte de a începe un război cu Konoha. Aceasta trăsătură continuă şi în cea de-a doua parte când ea începe să acţioneze ca o legătura între Satul Ascuns in Nisip şi Konoha pentru a ajuta cele doua sate să lucreze împreuna. Ca şi fraţii săi, Temari nu apare în serii adesea şi când apare, apare în general în compania lui Shikamaru Nara. Când îşi fac debutul împreuna în cea de-a doua parte, Naruto îi intreaba dacă au o întâlnire, iar amândoi îi răspund că nu este cazul. În lupte, Temari poarta un evantai din fier ce poate crea rafale puternice de vant capabile să niveleze peisajele înconjurate. Este foarte capabilă să deducă strategia şi slăbiciunile oponentului la scurt timp dupa începerea luptei, ea folosind de obicei vânturile pentru a schimba părţi din câampul de luptă dacă asta ar fi avantajos pentru ea.

IRUKA UMINO

Iruka Umino este un ninja din Konoha şi un instructor la Academia de Ninja, o şcoală unde copiii se pregatesc sa devina ninja. Când Iruka era copil, parinţii lui au fost ucişi de Vulpea cu Noua Cozi care a fost sigilată în Naruto Uzumaki. El insa nu-i poarta pică lui Naruto, fiind unul dintre puţinii oameni care la inceputul serialului au descoperit ca Naruto este mai mult decat un deţinator al lui Kyuubi care a facut atat de mult rău satului. Naruto îl considera pe Iruka un al doilea tată deoarece acesta are încredere în el.

KONOHAMARU

Konohamaru ,numit dupa satul Konoha, este nepotul celui de-al treilea Hokage. El se straduieste sa-l inlocuiasca pe bunicul lui ca Hokage astfel incat satenii sa-l recunoasca dupa nume, nu in umbra bunicului sau. El il priveste pe Naruto Uzumaki ca un mentor in misiunea lui, copiind modul lui de a lucra, determinatia si jutsu-urile perverse. Konohamaru insista, totusi, ca va fi Hokage doar dupa ce Naruto va deveni mai intai Hokage. Designul lui Konohamaru i-a cauzat mari dificultati lui Masashi Kishimoto; el a vrut ca Konohamaru sa arate ca un "copilas" mai mic decat Naruto, dar totusi, toate incercarile au avut ca rezultat o copie a lui Naruto. Pana la urma i-a dat ochi mici, furiosi, fiind multumit de designul final.

JIRAIYA

Când era copil Jiraiya a fost parte din aceiaşi echipă cu Orochimaru şi Tsunade, fiind un student al celui de-al treilea Hokage. Jiraiya şi colegii lui de echipă au trebuit să lupte cu Hanzo în urma unui război. Impresionat de aptitudinile lor, Hanzo i-a numit pe Jiraiya, Orochimaru şi Tsunade "Sannini". După ce a devenit Jonin de elită Jiraiya a devenit sensei a lui Minato Namizake şi a încă doi Genini. Câţiva ani mai târziu când Orochimaru a trădat Satul Ascuns între Frunze şi a fugit din sat, Jiraiya l-a urmărit sperând să-l poată convinge pe vechiul său prieten să se întoarcă, dar Orochimaru a refuzat, l-a atacat şi l-a învins pe Jiraiya. Acesta s-a simţit vinovat pentru fuga lui Orochimaru. Când Naruto şi echipa lui luau parte la Examenul Chunin, Orochimaru a atacat Satul Ascuns între Frunze. Al treilea Hokage l-a învins pe Orochimaru folosind jutsuul secret al celui de-al patrulea Hokage numit „Fantoma Ucigaşă”. Dar cu jutsuul celui de-al patrulea Hokage, al treilea Hokage a murit reuşind să îi imobilizeze mâinile lui Orochimaru, acesta nemaiputând să facă niciun jutsu. Folosind acest jutsu, al patrulea Hokage a învins Vulpea cu Nouă Cozi.

  • Jutsu



  1. Bariera: Formaţia metoda domului

  2. Bariera: Închisoarea din tărtăcuţa broaştei

  3. Genjutsu: Foşnetul confruntării broaştei

  4. Desfacerea sigiliului cu 5 peceţi

  5. Rasengan

  6. Tehnica de convocare

  7. Protectorul din ace

  8. Stilul foc: Mingea de foc

  9. Stilul Pământ: Mlaştina lumii de jos

  10. Tehnica umbrelor clonate

  11. Convocare: Fâşia gurii broaştei

  12. Convocare: Tehnica dughenii broaştei

  13. Arta Solitară: Bomba de ulei

  14. Arta Solitară: Barajul părului din ace

  15. Genjutsu Kaneshibari

  16. Senjutsu

  17. Stilul Solitar

  18. Tehnica barierei

  19. Proiectilele uleiului broaştei

  20. Tehnica coamei leului sălbatic

  21. Supermarele Balon Rasengan


CHIYO

Chiyo este o batrana sfatuitoare din Sunagakure ("satul ascuns in nisip") care este introdusa la inceputul partii 2. Ea este neincrezatoare in celelalte sate ninja, facand tratate ca formalitate si in secret intarind puterea militara a Sunei. In timpul numeroaselor Razboaie ninja, ea si-a folosit cunostintele in materie de otravuri pentru a ajuta Sunagakure, dar a fost acaparata de munca lui Tsunade. Ea este o papusara iscusita si l-a invatat pe nepotul ei, Sasori, tot ce stia. Cand Sasori il rapeste pe Gaara, liderul Sunagakurei, in partea a 2-a, Chiyo se altura unui grup de ninja din Konoha sa-l salveze. Cu ajutorul lui Sakura Haruno, ucenica lui Tsunade, Chiyo este capabila sa-si omoare nepotul. In ciuda eforturilor lor, Gaara moare inainte ca ei sa ajunga la el. Atinsa de legatura originala ce s-a format intre Suna si Konoha, Chiyo renunta la viata ei pentru a-l reinvia pe Gaara, sperand ca pacea va continua.

CEI CINCI HOKAGE


Nume:Cunoscut sub numele de Shodaime
Putere: Forta extraordinara , secret tree jutsu
Membrii familiei:Al doilea hokage ( frate ) , Tsunade ( bunic ) , si Nawaki ( stranepot )
Studenti:Sarutobi cel de-al treilea hokage ( decedat ) , Homura , si Koharu sfatuitorul hokage .
Info:Cu sase ani in urma , Shodaime a condus un grup de shinobi spre o padure infloritoare si a infiintat Satul din Konoha . Din pacate , in timpul erei haotice , el a murit la scurt timp dupa ce a luat nastere satul . Mai tarziu , se intoarce in serie , cand Orochimaru il invie folosind tehnica Impure World Ressurection ( Kyuchiyose Edo Tensei ) si a fost obligat sa lupte impotriva vechiului discipol . Cel de-al treilea trebuia sa-l opreasca pe fostul sau profesor si intr-un act de curaj foloseste The 4th Demonic Soul Seal ( Fuuinjutsu Shiki Fujin ) astfel sigiland sufletul lui in una din ale sale Kage Bunshins . Cu acest jutsu , oricare spirit/suflet care este sigilat va suferi pentru eternitate in stomacul unui Shikigami , neputand a fi niciodata liber , purtand ura asupra fiecaruia si luptand pentru o eternitate . Stilul de lupta a lui Shodaime este unul direct , preferand a ataca in lupta corp la corp , decat a se baza pe atacuri de la distanta sau a folosi jutsus pentru a termina treaba . Din aceasta cauza , din pacate , il vedem folosind decat o singura tehnica de jutsu , si anume Secret Tree Element Tehnique : Bith of Trees ( Mokuton Hijutsu , Jukai Kouton ) , care este o tehnica secreta care poate creste un anumit numar de copaci in doar cateva secunde . Folosind chakra ca sursa de viata , Shodaime poate folosi copaci masivi pentru pentru ai controla . Acest jutsu este bun in particular pentru a prinde dusmani , ori pentru a distruge cladiri si este unul din cele mai tari jutsuri din anime . Cand Orochimaru a descoperit ca numai cei din linia de sange ( bloodlines ) cu ceea a primului hokage pot controla Bijuu , el a decis sa sparga mormantul primului hokage si sa-i fure DNA-ul . Apoi a implementat DNA-ul in 52 de copii ca proba . Numai unul a ramas in viata si anume o clona a primului subiect si anume un tanar pe nume Yamato .



Nume:Cunoscut sub numele de Nidaime
Putere: Genjutsu, Water Style Jutsus, Agility
Membrii familiei:: Primul Hokage ( Frate) , Tsunade ( stranepoata ) si Nawaki ( stranepot )
Studenti:Sarutobi cel de-al treilea hokage ( decedat ) , Homura , si Hokaru sfatuitorul hokage .
Info: Este cel de-al doilea hokage si unul dintre fondatorii satului Konoha . Este tanarul frate a primului hokage Shodaime , si a luat titlul de hokage atunci cand fratele sau s-a retras . Nidaime a mostenit de la fratele sau vointa sa si a fost responsabil pentru crearea Academiei Ninja si a altor organizatii din sat . Dupa aceasta marele razboi ninja s-a dezlantuit ; in ultimlul timp ramas inainte sa moara Nidaime a invatat viitoare generatie sa aiba grija de satul lor si sa asigure prosperitatea satului . Mai tarziu isi face din nou aparitia in serie , dupa ce Orochimaru il reinvie folosind tehnica jutsu Impure world of Ressurection ( Kyuchiyose Edo Tensei ) si a fost nevoit sa lupte impotriva fostului sau discipol . Cel de-al treilea Hokage trebuia sa-l opreasca pe fostul sau profesor si foloseste The 4th Demonic Soul Seal ( Fuuinjutsu Shiki Fuujin ) sigiland astfel sufletul sau intr-una din ale sale Kage Bunshins . In alta ordine de idei , spre deosebire de fratele sau Shodaime care folosea mai mult lupta corp la corp , Nidaime este un luptator mai slab , preferand sa se bazeze pe agilitatea si viteza sa pentru a surprinde oponentii sai . El este deasemenea foarte periculos de la distanta , acest lucru datorandu-se tehnicilor sale ( Water Style Tehniques ) pe care le poate folosi pentru a pentru a chema valuri de apa , nu trebuind sa fie nici o sursa de apa prin apropiere , o caracteristica ce se va dovedi a fi mai mult decat utila .

Nume: Sarutobi
Putere: Cunoasterea a peste 1000 de jutsuri , genius intelligence summoning .
Membrii familiei:Konohamaru ( Stranepot ) , Asuma Sarutobi ( fiu )
Studenti: Jiraiya , Tsunade si Orochimaru .
Info: Sarutobi este un batran calm si linistit ; respecta pe toata lumea din Konoha si vegheaza asupra satului mai mult ca un bunic decat ca un stapan , cel mai mult ii pasa sa tina Konoha in afara primejdiei si de-a mentine satenii fericiti . Mai este cunoscut ca fiind un pic cam pervers , asa cum se vedela vederea Naruto's Sexy Jutsu , si da o atentie iesita din comun la tehnicile tanarului Jiraiya's ( peeping tehniques ) . In ciuda aspectului sau , el este un formidabil conducator . Nu se stiu prea multe despre viata lui Sarutobi , de dinainte de a deveni un Hokage . Stim totusi ca a fost un Jounin care ii antrena pe Genini ca intr-o buna zi sa devina Cei 2 legendari Sennins ( The 2 Legendary Sennins ) , Jiraiya , Tsunade , si Orochimaru si pioneirul Kakashi care avea sa-l instruiasca pe Naruto si pe restul echipei 7 ( Team 7 ) . Dupa ce al 4-lea hoakege a murit in lupta cu vulpea cu noua cozi , Sarutobi s-a intors la conducere . A fost din cauza calitatilor sale sclipitoare de conducator de a adus pace in Konoha si peste teritoriile Earth( Pamant ) si Thunder( Fulger ) . A avut un mare interes in Orochimaru ca student , din cauza geniului sau si a sperat ca intr-o buna zi ca va primi titlul de Hokage , si va conduce satul . Acest vis la orbit de la adevarata fata a lui Orochimaru , pana cand intr-o zi totul a iesit la iveala si Orochimaru a fost prins incercand sa experimenteze pe ninja din Konoha un jutsu de reinviere . Chiar si cu dovezile in fata , lui Sarutobi nu-i venea sa creada cele auzite si nu putea sa-si ucida fostul student , astfel il lasa pe Orochimaru sa scape numai pentru a provoca haos si durere mai tarziu . Tinanad cont de posibila invazie din partea tinuturilor Wind( Vant ) si Sound( Sunet ) , Sarutobi se gandeste sa pastreze titlul de Hokage inca 5 ani , inainte de a alege cel de-al 5-lea Hokage , dar planul ii este zadarnicit atunci cand este infrant de Orochimaru , dar reuseste sa salveze satul , luand energia vitala a lui Orochimaru lasandu-l fara puteri si fara jutsu-ri . Fiind un maestru a peste 1000 de jutsuri , incluzand si fiecare jutsu secret din Konoha , Sarutobi are un arsenal de miscari destul de mare din care poate sa alearga , desi se pare prefera mai mult jutsuri earth( pamant ) si fire( foc ) . Acest lucru se datoreaza probabil specializarii lui in aceste jutsuri . Dar arsenal nu e singurul lucru care il face un adversar redutabil , este felul cum le combina pentru a ajunge la atacuri devastatoare , facandu-l cel mai puternic hokage al tuturor timpurilor . Un exemplu al puterii acestui om in lupta este batalia pe care o da cu Orochimaru unde combina earth style : Earth Dragon Missile ( Doton , Doryuudan ) , un jutsu care cheama un cap de dragon sa se formeze cu Fire Dragon Missiles ( Karyuudan ) care provoaca ca proiectilele aruncate de capul de dragon sa fie formate din roca topita ( lava ) . La fel ca multi alti prestigiosi Shinobi , Sarutobi stie si jutsuri de multiplicare ( Kyuichose No Jutsu ) ; in cazul sau apar maimute . Singurul care l-a vazut folosind acest jutsu este Enma a.k.a. Regele Maimuta . Desi nu este la fel de mare ca celelalte animale rezultate din jutsuri de clonare , Enma are o rezistenta iesita din comun , si poate bloca un atack Kage fara prea multe dificultati . Insa adevarata sa putere sta in faptul ca se poate transforma intr-un sceptru ( staff ) numit '' The Free Forming Diamond Pole '' , ( Kongou Nyoi ) il face un adversar formidabil . Asa cum sugereaza si numele , sceptrul este la fel de tare ca diamantul si isi poate mari sau micsora greutatea si se poate lungi sau scurta la voia ei , nu numai asta fiindca Enma este arma propriu-zisa se poate misca in voie si se poate multiplica in voie . Ca o ultima speranta , Sarutobi poate folosi una din cele mai periculoase jutsuri create vreodate si anume The Demonic Soul Seal ( Fuuinjutsu Shiki Fuujin ) . Aceasta tehnica este aceeasi cu ceea folosita de al 4-lea hokage pentru al prinde pe Kyuubi( vulpea cu noua cozi ) in trupul lui Naruto , deci puterea unui astfel de jutsu este teribil de uriasa . Acest jutsu permite chemarea unui '' Death God '' ( Shikigami ) , pentru a-si uni fortele cu cel care l-a invocat . Cand Shikigami isi atinge victima ii rupe efectiv stomacul si ii extrage sufletul . Dupa aceasta prima faza este rostit cuvantul '' Fuuin '' ( Seal ) pentru a sigila sufletul in corpul celui ce o controleaza . Acest cuvant poate fi rostit de n ori , atata timp cat userul are energie ( a.k.a. Chakra ), dar exista un pret pentru folosirea acestei tehnici . Cel care invoca Shikigami trebuie sa plateasca cu viata , sufletul ii fiind efectiv devorat de Shikigami , ajungand sa sufere pentru eternitate , neputand niciodata reveni la viata . Si se pare ca daca nu poate fi extras tot sufletul , atunci se poate lua o bucata din suflet , aceea bucat fiind sigilata . In cazul lui Orochimaru , acestea au fost mainile sale care acum nu mai au nici o importanta .

Nume: Yondaime
Putere: Viteza , Rasengan .
Membrii familiei: Naruto Uzumaki ( inca nu a fost dovedit acest lucru )
Studenti: Kakashi Hatake, Rin, Obito Uchiha
Info: Din pacate nu avem prea multe informatii asupra acestei legende din Konoha , asa ca cele mai multe informatii vin din declaratiile celorlalte personaje din anime . Tot ce stim despre Yondaime este ca a fost acel jounin care l-a antrenat pe Kakashi , si ca a fost singurul care l-a invins pe Kyuubi( vulpea cu noua cozi ) sigilandu-l in corpul lui Naruto . Cel mai periculos lucru despre Yondaime este viteza de-a dreptul uimitoare care a invatat-o datorita acestui jutsu Body Flicker Jutsu ( Shunshin no Jutsu ) . Acest jutsu il teleporteaza in orice loc vrea el si poate fi folosit pentru acoperirea de distante foarte mari , de aici tragandu-se porecla sa de '' Yellow Flash of Konoha '' . Alt jutsu la fel de impresonant implica kunais . Aceste Kunais sunt facute special ca atunci cand sunt aruncate , Yondaime sa se poata teleporta acolo unde ajung . Aceasta tehnica este in special foarte buna impotriva unui numar foarte mare de inamici . Cu acest atac pot fi efectiv distruse armate intregi , fiind o tehnica fascinanta pentru cei care o folosesc si teribila pentru cei care lupta impotriva celor care o folosesc . Yondaime este si unul acele 4 personaje din anime care pot folosi Rasengan( tehnica folosita si de Naruto ) , el fiind practic creatorul acestei tehnici . Desi nu se cunosc mijoacele prin care a luat nastere aceasta tehnica , stim ca perfectionarea ei a durat 3 ani . Bazat si pe declaratia lui Gamabunta , mai stim ca Yondaime putea folosi si jutsuri de clonare ( Kyuichose no Jutsu ) pentru a chema broaste . Si ca o ultima tehnica in caz de urgenta , Yondaime poate chema una din cele mai groaznice si teribile jutsuri create chiar de el si anume The Demonic Soul Seal ( Fuuinjutsu Shiki Fuujin ) . Acest jutsu ii permite persoanei care foloseste aceasta tehnica sa cheme un Shikigami ( Death God ) pentru a extrage un suflet , la sfarsit rostindu-se cuvantul '' Fuuin '' ( seal ) pentru a incheia tehnica . Desi e o tehnica formidabila , are un pret si acel pret este sufletul celui care a folosit aceasta tehnica sa fie prins pentru o eternitate in burta lui Shikigami pentru a suferi si a nu mai avea dreptul de a reinvia din nou .

Nume: Tsunade
Putere: Medical Jutsu , Summonig , Putere psihica iesita din comun , giant knockers .s
Membrii familiei: : Primul Hokage ( strabunic ) , Nawaki ( frate )
Studenti: Shizune, Sakura Haruno
Info: Desi a crescut in timpul marilor razboaie ninja , zilele din tineretea lui Tsunade au fost placute si calme ( antrenandu-se cu Jiraiya si Orochimaru , traind cu fratele sau etc. ) . Lucrurile s-au schimbat odata cu aniversarea a 12 ani , la aceea data Tsunade primind un cadou , un rar lantisor care apartinu-se primului hokage Shodaime . Tsunade a fost bucuroasa sa primeasca acest cadou , visul ei fiind acelasi ca cel al primului hokage ( de-a proteja Konoha de cei care ii doresc raul ) . La scurt timp dupa ce Nawaki a fost ucis , Tsunade a aflat ca s-a intamplat in timpul unei misiuni si ca nu totul parea sa se fi intamplat asa cum aratau , mai ales ca Orochimaru ajunsese sa aiba lantisorul dupa ce Tsunade a auzit vestea . Dupa moartea lui Nawaki , Tsunade a mers la guvern si a cerut antrenarea de ninja cu puteri de healing pentru a reduce numarul mortilor printre ninja din Satul Konoha . Ideea ei a fost respinsa , nu din cauza banilor , ci din cauza presiunilor si a timpului . Un jounin totusi a acceptat ideea ( Dan ), Tsunade si Dan devenind foarte apropiati , atat de apropiati incat cu o noapte inainte de a pleca la o misiune foarte importanta , Tsunade ii prezinta lantisorul care a fost a primului Hokage , deoarece Dan vroia si el sa devina hokage pentru ai proteja pe cei la care tine si a nu simti durerea pe care el a simtit-o atunci cand el a pierdut-o pe sora sa mai mica . Din pacate , in timpul misiuni , Dan este ranit grav si din cauza sangerari a murit sub ochii lui Tsunade . Din aceea noapte , Tsunade formeaza o frica involuntara la vederea sangelui ( acest fapt datorandu-se faptului ca Dan a murit intr-o balta de sange ) . A plecat din Konoha impreunca cu elevelul sau Shizuna, viata de ninja numai avea sens pentru ea . Peste cativa ani , dupa moartea celui de-al treilea hokage ( fapt pentru care era raspunzator Orochimaru ) trebuia sa fie gasit un al 5-lea Hokage , primul candidat fiind Jiraiya , el din pacate refuzand acest post . S-a oferit totusi sa mearga intr-o calatorie pentru a o gasi pe Tsunade , pentru ca ea sa ocupe acest post . In timp ce Naruto lucra perfectionand Jiraiya's jutsu , Jiraiya a mers din loc in loc intreband daca a vazut-o cineva pe Tsunade . Pana la urma Jiraiya si Naruto au gasit-o ( dar in secret a fost gasita si pe Orochimaru care ii promise reinvierea lui Nawaki si Dan in schimb cerandu-i folosirea tehniciei ei de healing pentru ai ingriji ranile de la maini ) . La inceput Tsunade nu stia sa-i dea un raspuns clar , asa ca Orochimaru i-a lasat timp de gandire o saptamana . In acest timp ea isi petrece timpul impreuna cu Jiraiya si Naruto , si refuza oferta de-a deveni al 5-lea hokage , Naruto auzind asta incepe sa de-a insulte la adresa lui Tsunade spunand ca e o cotoroanta batrana , ca nu poate ajuta satul cu nimic , si cum el va deveni cel mai bun hokage al tuturor timpurilor . Dupa cateva clipe mai tarziu , la auzul acestor insulte jalnice , Tsunade il bate pe Naruto de nu mai stia pe ce lume traieste , folosind doar un singur deget . Dupa ce primeste ceea ce merita , Tsunade cade la o invoiala cu Naruto : daca poate sa-i stapaneasca jutsul intr-o saptamana , va recunoaste ca are potential de a deveni un mare hokage , ii va da lantisorul ce a apartinut primului hokage , dar daca Naruto pierde atunci trebuie sa-i dea lui Tsunade toti banii sai de buzunar , care era o suma frumusica tinand cont ca a castigat la loteria din satul vecin . Se apropia si ziua in care trebuia sa-i dea un raspuns lui Orochimaru , si toate indiciile aratau ca o va face ( ii va ingriji ranile de la mana ). Pleaca singura intr-o zona izolata , unde se intalneste cu Orochimaru , unde nu numai ca-i vindeca mainile dar decide ca are sa-l infranga ca al 5-lea hokage . Ce urmeaza este o lupta spectaculoasa intre unii dintre cei mai mari ninja ai tuturor timpurilor . In final , Orochimaru este infrant , iar Naruto este ranit grav . Temandu-se pentru a nu se repeta ce s-a intamplat cu Dan , Tsunade incearca in disperare sa-l vindece pe Naruto , si in final reuseste . Atunci Tsunade recunoaste ca Naruto a castigat pariul si primeste lantisorul ce a apartinut primului Hokage . Dupa acest incident , Naruto , Jiraiya , Tsunade , Shizune si Ton-Ton se intorc in Konoha unde Tsunade primeste titlul de al 5-lea hokage . Cunostintele lui Tsunade in ale medicinei devin in particular folositoare la vindecarea splinei lui Rock Lee , si a celor cativa Genini care sunt raniti atunci cand Sasuke ii tradeaza , dupa care Sakura ii devine noul ei student simtindu-se neputincioasa ca nu a putut sa-l opreasca pe Sasuke sa plece . Fiind un ninja cu o vasta cunoastere in ale medicinei , Tsunade nu are prea multe jutsuri care sa fie bune la lupta corp la corp , dar profita de puterea ei psihica iesita din comun pentru a-si surclasa adversarii , s-a si spus ca o singura lovitura bine coordonata e destul pentru a distruge pe cineva . Si totusi la fel ca si ceilalti colegi Sennins , si ea este binecuvantata cu jutsuri de clonare ( Kyuichose no Jutsu ) . Din pacate , din ceea ce am vazut noi pana este decat un jutsu si anume chemarea unui melc gigant ( da ati citit bine ) si anume un melc de 6 etaje inaltime , pe numele de Katsui . Cand totusi nu mai exista nici o speranta , Tsunade apeleaza la tehnica ei secreta si anume Genesis of Rebirth Jutsu ( Ninpo , Sozo Saize ) . Vedeti voi acel mic diamant din crestetul fruntii este de fapt un sigiliu , care este folosit pentru a inmagazina chakra care nu a fost folosita , astfel cand Genesis of Rebirth Jutsu este folosit sigiliul se mareste si da drumul la toata chakra care a fost inmagazinata . Aceasta chakra nu numai ca vindeca toate ranile , dar poate regenera pielea/organele/membrele care au fost pierdute in timpul luptei , facand astfel aproape imposibil ca Tsunade sa moara in lupta . Sunt totusi 3 dezavantaje la tehnica asta : 1.Acest jutsu are o limita de timp , si dupa aceasta limita de timp ea este complet neajutorata . 2.Este atat de slabita dupa aceea perioada de timp incat nu-si poate mentine Anti-Aging Jutsu , si astfel revine la forma ei initiala pana cand ii revine puterea la loc . 3.Numarul de cate ori se pot divide celulele umane este finit , si daca forteaza celulele ei sa intre intr-o forma de hyper atunci isi scurteaza durata de viata , deci aceasta tehnica este extrem de periculoasa .

LIMITELE LINIILOR DE SANGE[BLOODLINE LIMITS]


Limitele liniilor de singe sunt caracteristici mostenite, tehnici sau jutsu transmise mai departe de fiecare generatie, de obicei de un clan. Sunt putini care au abilitati speciale. Cei ce au sunt de obicei foarte talentai si puternici. Majoritate oamenilor cu linii de sange sunt considerati genii din cauza a ce el sau ea pot face. Liniile de sange pot creste puterea, viteza rezistenta sau un tip de lupta.


  1. Byakuganul este folosit doar de nobilul clan Hyuuga. Se spune ca Sharinganul a provenit direct din Byakugan. Byakuganul permite utilizatorului sau sa vada o zona critica unde chakra e stocata in oponentul lui sau ei. Foarte rar un utilizator al Byakuganului poate vedea Tenketsu (gaurile chakra) si le poate neutraliza, oprind literar cursul chakrei si eventual omorand adversarul. Hyuuga Neji este unul din putini care pot face asta. O lovitura directa din partea stilului Jyuuken si va opri complet cursul chakrei in gurile tinta. Deasemenea Byakuganul scorda utilizatorului sa vada aproape la 360 de grade sau o vedere panoramica a lucrurilor din toate directiile. Aproape de a 3-a vertebra este singrul punct orb. Sunt 4 utilizatori principali ai acestui periculoase linii de sange si ei sunt: Neji, hinata, Hinabi si Hiashi. Sunt multe dezbateri despre care este mai puternic: Byakuganul sau Sharinganul.

  2. Toti utilizatori acestei linii de sange sunt morti deci un nume specific al acestui linii nu a fost niciodata dat. Ultimul utilizator al acestei linii de sange a fost Haku, care a fost ucis devreme in serie. Ceva din jutsul special realizat de purtatorii acestui linii au fost: Oglinzile Demonice de Gheata si Acele Zburatoare de Apa. Se crede ca aceasta linie a fost originara din Satul de Ceata. Ambele tehnici sunt compuse din elemental apa. Prima tehnica, Oglinzile Demonice de Gheata, este o miscare in care utilizatorul foloseste oglinzi de apa si gheata pentru a-si inconjura adversarul. Cea de-a douã tehnica, Acele Zburatoare de Apa, este in principiu ce spune numele. Utilizatorul lanseaza ace ascutite de gheata catre oponentul sau.

  3. Ranmaru pare sa fie singurul utilizator al liniei sale de sange care este in viata. El are abilitatea de autiliza abilitatile lui de vedere pentru a penetra zidurile micului sau cort si sa vada lumea de afara. Aceasta abilitate nu are nimic comun cu Byakuganul, dar il poate contraataca. Vederea lui Ranmaru ii permite sa aiba abilitati mai mari pentru a vedea forta vitala a unei personae, chiar mai departe ca Byakuganul. Ranmaru isi poate deasemenea extinde chakra intr-un proaf de particule rosii pentru a crea fantome si pentru a ascunde propria prezenta a chakrei. Fantomele par a fi functionale numai folosite impreuna cu tehnica Kirigakure a lui Raiga. Imaginile spectrale pot fi luate drept Cursuri de chakra vitala pentru a dezorienta atat ninja normali cat si Byakuganul lui Neji.

  4. Sharinganul este probabil cea mai temulta line de sange si este accesibila numai membrilor nobilului clan Uchiha. Aproape tot clanul a fost distrus de Uchiha Itachi. Doar trei purtatori ai liniei au ramas. Acesti trei oameni sunt: Uchiha Sasuke, fratele sau Uchiha Itachi si profesorul lui Sasuke, Hatake Kakashi. Kakashi este unul din utilizatori care nu provine din clanul Uchiha. Kakashi are Sharinganul doar intr-un ochi si l-a folosit pentru a copia peste 1000 de tehnici! Sharinganul este un tip special de putere inauntrul ochiului. Este eliberat prin pupile si necesita o mare concentratie de chakra si de atentie. Sharinganul permite utilizatorului sa copieze si sa vada prin ninjutsu (tehnici ninja), genjutsu (tehnici de iluzie) si taijutsu (lupta corp la corp). Iti dai seama cand cineva foloseste Sharinganul dupa culoarea ochilor utilizatorului, care devin rosii cu mici semen negre.

  5. Shikotsu Myaku este o linie de sange din clanul Kaguya. Kimimaro este singurul membru ramas din clan, dupa ce clanul sau a fost distrus.
    Aceasta linie speciala permite utilizatorului sa isi manipuleze structura oaselor. Acest lucru le permite sa aibe tepi ascutiti care se extind din structura normala a corpilui. Aceste oase sunt extreme de solide, la fel de solide ca otelul.

  6. Souma no Kou este o linie speciala limitata pe care Sakon si Ukon o au. Aceasta linie speciala le permite sa distruga structura corpului lor la nivel molecular si sa le fuzioneze unul cu celalalt. Ukon are abilitati mai avansate cu aceasta linie. El poate sa-si distruga corpul si sa il fuzioneze cu cel al unui opponent. Apoi in interiorul adversarului el le poate distruge celulele si apoi sa isi foloseasca chakra pentru a-si reconstrui corpul original.

    GRADE NINJA



A fi student in Academie este primul pas in a deveni un ninja profesional. Studentii sunt invatati lucruri elementare pentru a deveni un ninja. Decat sa indeplineasca misiuni, toti studentii sunt antrenati sa stapaneasca tehnicile si abilitatile elementare. Toti studentii sunt inrolati la o varsta foarte frageda. Pentru a deveni genini, studentii trebuie sa treaca un test cuprinzator pentru a absolvi. Trecerea acestui test iti da toate sansele din lume pentru a deveni un mare ninja. Acum este foarte usor sa faci taieturi si multi studenti nu trec. Trecerea acestui rang este probabil cea mai cruciala scena in a deveni un ninja de elita.


  1. Geninul este considerat cel mai mic rank al unui ninja. Majoritatea geninilor nu indeplinesc misiuni, dar se antreneaza ca studentii de academie. Ninja clasificati ca genin indeplinesc de obicei munci murdare si grele. Cand sunt pusi in misiuni, de obicei ei indeplinesc misiuni de rang D. fiecare genin are un instructor jounin. Instructori jounini ii ajuta pe genini sa devina mai ninja intelipti si talentati.

  2. Rangul chuunin este un rang mediu, dar greu de obtinut; examenele au loc de douã ori pe an. O echipa genin trebuie sa fie nominalizata de senseiul lor si sa indure tortura scrisa, fizica si mentala a examenelor pentru a dovedi ca el sau ea are ce trebuie pentru a deveni chuunin. Ninja au murit in timpul finalelor chuunin. Cand echipa lui Naruto a participat la examenele chuunin, doar o singura persoana a obtinut acest titlu (Shikamaru). Un chuunin este considerat un lider si este responsabil pentru cei ce se afla sub comanda sa. Parametri misunilor lor sunt largi si include misiuni cu un nivel mai mare de la simpla escorta sau adunarea de informatii pana la lupte deschise si chiar asasinari.

  3. Titlul de jounin este inpartit in douã category separate. Inainte sa primesti titlul complet de jounin, esti numit jounin special. Acesta este urmatorul rang dupa chuunin si se acopera toate lucruri pe care un chuunin le face, dar deasemenea include misiuni cu un risk ridicat între alte tari, cum ar fi escorta regala. Aceste misiuni sunt mult mai fragile si periculoase decat precedentele. Jounini completi sunt desemnati pentru cele mai riscante misiuni. Aceste misuni pot consta in orice de la asasinari de nivel inalt între natiuni pana la livrarea sau colectarea documentelor importante si a tratatelor. Numai un ninja cu o bogata experienta in lupta poate deveni un jounin complet. La un moment dat in cariera unui jounin el sau ea li se va da sarcina de a antrena si dezvolta o echipa de genini. Aceasta responsabilitate este uriasa in timp ce ei isi vor veghea studentii in timp ce se antreneaza si devin responsabili pentru vietile lor pana ce devin chuunini.

  4. ANBU nu e exact un rang ninja. ANBU opereaza la cel mai mare nivel de asasinare, interogare si vaneaza ninja care, din orice motiv, au fugit din satul lor. Este o organizatie secreta care exista in fiecare sat si care actioneaza sub ordine directe de la Kagele lor. Viata pe care membri ANBU o au este foarte scurta deoarece ei au cele mai periculoase misiuni; ei poartã masti cu animale (reprezentand animalele zodiacului) pentru a-si proteja identitatea si pentru a-si infricosa tintele. Membri ANBU au deasemenea un tatuaj pe umar.ANBU înseamnă "Secţia Ascunsă", iniţialele venind de la "Escadroanele de Asasinate şi Tactici Speciale" în japoneza: Forţele Speciale Ninja - ei primesc misiuni care privesc direct securitatea satului din care provin, misiunile lor sunt de cele mai multe ori misiuni de rang S şi identităţile membrilor acestor escadroane sunt secrete. Tehnic ANBU este o funcţie mai mult decât un rang sau grad ninja. (ex: Yamato)

  5. Sannini sunt ninja cu abilitati imense. In numeroase momente ei sunt la fel, daca nu chiar mai puternici, decat Kage.
    De obicei ei traiesc departe de sate pentru a afisa un profl cat mai discret dar sunt fortati sa tina legatura cu satul din cand in cand din motive de siguranta. Orochimaru, Jiraiya si Tsunade sunt considerati a fi Sannini.

  6. Kagele este liderul respectivului sat ascuns. Kage sunt ninja printer cei mai putenici, daca nu chiar cei mai puternici ninja din sat. Pentru a deveni Kage, ei trebuie sa urce pe asa zisa ‘scara’ de la rangul de genin. Kage sunt responsabili pentru protejarea si bunastarea oamenilor lor si luarea celor importantelor decizi. Exista un consiliu al batranilor pe care de obicei ei il consulta pentru cele mai importante decizi, dar in final, Kagele are ultimul cuvant. Un nou Kage este luat si numit de actualul Kage pentru a-I lua locul.


Alte titluri ninja

    1. Anbu Ne - este o diviziune a ANBU, condusă de un ninja bătrân pe nume Danzou. Această secţie este cunoscută deoarece Danzou lucra împotriva celui de-al treilea Hokage. (ex: Sai)

    2. Ninja-medic - sunt ninja cu abilităţi medicale. Îşi folosesc tehnicile pentru a trata alţi shinobi. (ex: Tsunade, Sakura, Ino, Shizune, Kabuto)

    3. Ninja-urmăritor- shinobi abili, antrenaţi pentru căutarea şi omorârea acelor ninja care au trădat satul în care se aflau. (ex: Haku)

    4. Nukenin- Shinobi care a trădat şi părăsit satul în care se afla. (ex: Zabuza, Itachi, Kisame[restul Akatsuki])

TEHNICI JUTSU



Categorii:

1.Genjutsu – O formă specială de ninjutsu. Genjutsu sunt de obicei forme de control al minţii. Aceste tehnici cauzează adversarilor halucinaţii, băgându-i într-o stare asemănătoare cu hipnoza, iluzia afectând toate cele 5 simţuri. Tehnicile de tip Genjutsu sunt folosite pentru a imobiliza sau induce adversarii în eroare.

2.Ninjutsu – Ninjutsu este arta de a face semne cu mâna şi a modela chakra pentru a executa un jutsu. Executarea tehnicilor ninjutsu se face folosind mişcări distinctive ale mâinilor şi eliberând chakra. Ninjutsu este cel mai folosit tip de atac din cele trei categorii.

3.Taijutsu - În traducere Tehnici Corporale. Taijutsu este lupta corp la corp, care face parte din antrenamentul ninja. Taijitsu are de-a face cu o varietate de mişcări, mai lente sau mai rapide. Variaţia lor depinde de cantitatea de chakra folosită. Sunt cunoscuţi doar doi specialişti în lupta corp la corp în serie (Gai şi Rock Lee).

Subcategorii:

1.Doujutsu – Doujutsu sunt executate cu ochiul. De obicei aceste tehnici sunt tehnici ereditare (kekkei genkai). Byakuganul şi Sharinganul sunt forme de doujutsu.

2.Hijutsu – Hijutsu sunt în special tehnici care pot fi executate doar de un anumit ninja, clan sau sat. Acestea sunt tehnicile dezvoltate de un anumit clan. De foarte multe ori, aceste tehnici sunt cel mai puternic atac pe care îl execută un ninja. Sunt foarte multe Hijutsu diferite în serie. Tehnicile ereditare (kekkei genkai/bloodline limit) sunt considerate tehnici Hijutsu.

3.Kinjutsu - Kinjutsu sunt considerate ilegale şi proscrise de către conducătorii satelor. Tehnicile Kinjutsu sunt extrem de puternice şi pot cauza pagube enorme când sunt folosite. De asemenea pot avea efecte secundare foarte neplăcute asupra utilizatorului si pentru a fi făcute ar putea fi necesar un sacrificiu.

4.Kuchiyose no Jutsu - În traducere Tehnici de convocare. Kuchiyose no Jutsu se folosesc de sângele persoanei care utilizează tehnica pentru a convoca şi controla un anumit animal. Unele din animalele convocate pot vorbi în timp ce altele nu pot.

5.Fuuinjutsu - În traducere Tehinici de sigilat. Fuuinjutsu necesită cunoaştere de sigilii şi fundamentul lor. Doar gradele ninja înalte (Jounini de elită, Sannini, Kage şi chiar unii ninja dispăruţi) pot executa aceste tehnici.

6.Kekkei genkai - Acestea sunt tehnici ereditare care pot fi folosite doar de un clan de ninja.

NARUTO DEMONS



In Naruto , sunt in total 9 demoni cunoscuti sub numele de Bijuus . Bijuus sunt bestii de o putere imensa , incarcati la maxim cu Chakra . Fiecare Bijuus este identificat dupa numarul sau de cozi ( tails ) . Jinchuuriki sunt gazdele ( hosts ) acestor bestii . Jinchuuriki sunt foarte importanti deoarece sunt singura metoda prin care poate fi infrant un Bijuu ( si anume sigilarea spiritului malefic in corpul unui nou nascut ) .


  1. Shukaku este un raton caine cu o singura coada . Shukaku a avut 2 gazde , cu Gaara fiind cel mai eminent . Shukaku s-a contopit cu Gaara atunci cand acesta a fost nascut . El poate manipula acel nisip special din vasul lui Gaara fara ca acesta sa fie nevoit sa-l controleze . Nisipul poate bloca toate atacurile care sunt indreptate asupra sa . Nisipul mai poate fi deasemenea controlat de Gaara pentru a forma o bariera ( shell ) in jurul sau ori pentru a ataca . Shukaku este un demon sangeros si cere mai totdeauna ca Gaara sa ucida pentru poftele sale . Gaara crede ca spiritul lui Shukaku este cel al mamei sale . O reactie adversa a faptului ca Shukaku se afla in corpul lui Gaara este ca n-are voie sa doarma ; daca se intampla acest lucru Shukaku va pune stapanire pe corpul lui Gaara si il va folosi pentru a se forma din nou din nisip asa cum se intampla la investigatia din Konoha la sfarsitul examenelor Chunin . La fel ca pe Naruto , cetatenii din Orasul Nisipului ( Sand Village ) il ignora si incearca sa-l evite , din cauza fricii . Mai tarziu , Shukaku este extras din Gaara astfel rezultand moartea lui . Totusi , o combinatie de Chiyo's Jutsu si Naruto's Chakra il aduc inapoi la viata . Shukaku este in acest moment in mainile celor de la Akatsuki .

  2. Nibi este o pisica cu doua cozi cu puteri care implica focul . Nibi's Jinchuuriki este o fata pe numele de Yugito din Satul ascuns in Ceata ( Village of Cloud ) . Ea se afla pe locul doi in satul ei ca ninja si are puterea de a se transforma complet in pisica cu doua cozi la voia ei . Acest demon poate trage cu mingi de flacari din gura spre oponent . Yugito se aseamana cu Gaara , fiind evitata din cauza fricii . Spre deosebire de Gaara si Naruto , se pare ca nu are nici o problema cu cei din jurul ei . Acest lucru arata faptul ca demonul din ea nu este dispretuit de toata lumea si este vazuta de altii asa cum Hokage vrea sa-l vada toata lumea pe Naruto ( un erou ) . Yugito este capturata de Akatsuki , la fel cum a fost prins si Gaara , pentru a extrage Bijuu din ea .

  3. Cel de-a treia bestie este un monstru gigantic , sub forma unui broaste testoase demon . Abilitatile pe care acest Bijuu le detine sunt inca necunoscute . Se stie doar ca are marimi impresionante si are o viteza uimitoare . Totusi ceea ce il face unic pe Sanbi de ceilalti demoni este faptul ca nu are nevoie da gazda , si nu da dovada de nici un semn de inteligenta . Potrivit lui Deidara din clanul Akatsuki , faptul ca n-are gazda il face mai slab , mai vulnerabil pentru ca nu este destul de inteligent pentru a-si controla singur puterea .

  4. In afara de faptul ca acest demon are patru cozi , mare lucru nu se mai stie , nici macar ce fel de animal este . Gazda acestui demon a fost un om in varsta . Acest demon poate fi recunoscut dupa semnele intunecate sub ochi , cel mai probabil lasate de demon . Acest om foloseste tehnici de fuziune in lupta , care s-ar putea sa fie puterile demonului . Aceasta creatura cu patru cozi a fost capturata de Akatsuki dupa ce Kisame a omarat gazda .

  5. Gobi - Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al cincelea bijuu deoarece Gobi ar însemna 5 cozi. A fost capturat de Akatsuki.

  6. Rokubi - Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al şaselea bijuu deoarece Rokubi ar însemna 6 cozi. A fost capturat de Akatsuki.

  7. Nanabi - Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al şaptelea bijuu deoarece Nanabi ar insemna 7 cozi.A fost capturat de Akatsuki.

  8. Hachibi - Gazda acestui bijuu este un bǎrbat din Satul Ascuns în Nori, pe nume Kirābī care are tatuaje pe faţǎ. El poartǎ în spate 8 katane. De asemenea, este foarte arogant şi încrezǎtor. Hachibi este un taur, iar cele 8 cozi ale lui iau forma unor tentacule de caracatiţǎ.

  9. Kyuubi este vulpea cu noua cozi care este sigilat in Naruto . Acest Bijuu a atacat satul din Konoha acum 12 ani distrugand aproape tot satul impreuna cu locuitorii . Cel de-al patrulea Hokage s-a sacrificat , folosind o tehnica cunoscuta numai de el si de cel de-al treilea Hokage , si a sigilat Kyuubi intr-un nou-nascut pe nume Naruto . Din cauza lui Kyuubi , satenii l-au ignorat pe Naruto , si sau comportat ca si cum el ar fi un nimeni lasandu-l singur si trist . Puterea lui Kyuubi este atat de mare incat daca Naruto este taiat sau ranit in timpul unei batalii Chakra curge din rana si o vindeca aproape instant . Naruto este capabil sa foloseasca puterea lui Kyuubi , el doar cerand sa foloseasca Chakra . Cand Naruto devine furious , Kyuubi pune stapanire pe corpul sau si formeaza o vulpe din Chakra rosie in jurul lui Naruto .

12 comentarii:

Anonim spunea...

poate da sau poate .......... nu
nu se stie
hmm..........sakura se potrveste de minune cu sasuke
ino trebuie sa il lese in pace pe sasuke
nu credeti?
ma rog.............nu mai conteaza

Chrysia spunea...

Da,si eu cred k Sakura se potriveste cu Sasuke...desi asta il raneste pe Naruto.
Dar dak ar fi mai atent POATE ar observa ca-l place Hinata!Ramane de vazut ce final vor avea :)

Anonim spunea...

da ma sasuke cu sakura naruto cu hinata pacat de asuma care va muri si va avea si o fata pacat eu cred ca ar fii mai bn sa fii

Anonim spunea...

Mdea aine date dar cred ca l-a durut pic pic mana la cat o scris eu chiar aveam nevoie de ceva de aici cei noua demoni si in orice caz sasuke+sakura naruto+hienata nu ca ar merita

ema spunea...

ce sa intamplat cu orochimaru dupa ce a pierdut lupta impotriva lui tsununade

Chrysia spunea...

S-a retras si si-a cautat un nou corp-gazda,pentru ca Tsunade n-a vrut sa-i vindece mainile si ea era singura care putea.

Anonim spunea...

naruto e grozav dar su sasuke ni ci nu stiu ce sa zic dar n-am stiut ca temari e sora lui gara grozav oricum naruto e super

Anonim spunea...

dak vreti sa afltai mai multe inform despre episoadele din naruto dati pe google : the anime fans.com si veti vedea o intreaga serie de episode , dar sunt toate benzi desenate asha k l puteti citi in engleza .... in total sunt 445 de episoade iar un capitol are 20 de pagini :X:X:X e super tare

Anonim spunea...

Sasuke+Sakura,Naruto+Hinata este grozav.
Daca nu va suparati imi poate spune cineva unde pot gasi toate episoadele din naruto shippuden?(daca exista toate episoadele)
VA ROG FRUMOS PENRTU CA SUNT FAN NR 1 NARUTO

Chrysia spunea...

TOATE episoadele nu le vei gasi inca niciunde pentru ca inca se difuzeaza.Daca vrei sa le descarci eu voi pune aici toate episoadele aparute pana acum;daca vrei sa le vizionezi da o cautare pe Google video.Sper ca ti-am fost de ajutor ;) Si sunt fan NARUTO asa ca te inteleg :)

Anonim spunea...

Multumesc Chrysia ca mi-ai spus.Eu pana acuma am vazut 109 episoade din NARUTO SHIPPUDEN si sper sa le deie si pe restu cat mai curand.Pa si mersi.Daca o sa pui episoadele cred ca am sa le vizeonez inca o data de la inceput.

Anonim spunea...

si eu am vazut de nenumarate ori naruto e super acest anime si cel mai mult imi place kakashi,yamato, si shino e un anime de milioane

Blog Widget by LinkWithin